Over Mij

Zelfportret
Op de foto ziet u een zelfportret uit 2008. Dit zelfportret was een onderdeel uit een expositie met als thema ‘geel’ welke ik in 2008 georganiseerd heb in Hulst. Kunstenaars uit omgeving en daarbuiten werkten hier aan mee. Het is geweldig hoe een gedachte over kleur wordt uitgewerkt.

Biografie
Ik heb verschillende cursussen en opleidingen in tekenen/schilderen gevolgd. Ik wil hier noemen, teken- en schilderlessen bij kunstenaar Peter van Nes (Terneuzen). Academie voor Schone Kunsten, Sint Niklaas, modeltekenkunst afgerond. Sinds 2003 geef ik zelf tekenles in eigen atelier (Atelier Lena). (link naar cursussen)

Na ongeveer 20 jaar actief te tekenen en schilderen lijkt het mij een vanzelfsprekendheid geworden om te schilderen, iets wat met jezelf verbonden is. Hetgeen overigens niet wil zeggen dat ik mijn omgeving als vanzelfsprekend ervaar!! Er blijft altijd weer iets nieuws te ontdekken. Het schilderproces is voor mij het echte genieten. Bijvoorbeeld; het directe neerzetten van een model is gestimuleerd door een boeiende beweging, een landschap wordt ervaren door het buitenwerken . Hoe het uiteindelijke werk er uit ‘moet’ zien is een aftasting op eigen gevoel en ervaring.

U vindt op deze website een diversiteit aan onderwerpen en technieken. Simpelweg omdat er zoveel moois te zien en beleven valt. Aquarel met zijn prachtige, transparante karakter inspireert mij kracht bij te zetten aan bv. een landschap of model. Kleurwassingen zijn altijd onverwacht en zullen mede daarom een eigen zeggenschap krijgen in het onderwerp. Pastel roept voor mij dan weer iets intiems op door het directe contact met zowel krijt als onderwerp. Het is voor mij bijna boetseren; bewrijven van onderwerp met pigmenten.

Bent u geïnteresseerd in meer werk of werk in opdracht bent u welkom in mijn atelier in Heikant, Zeeuws-Vlaanderen. U kunt mij vooraf contacteren via mail. (zie contact)

Een greep uit mijn gehouden exposities:

– Kunstkelder Art-Colour, mei ’98- mei ’99.
– Cathedral Square Gallery, Mobile, Alabama-USA, feb-maart 2000.
– Galerie Rattenfänger Hulst, aug. 2000.
– Streekmuseum Axel, sept-okt 2001.
– Galerie Lanart, Lichtaart, België, april 2003.
– Galerie 45 Westdorpe, mei 2004.
– ’s Landshuis Hulst, sept. 2005 (project koper en kelten).
– Post-Art Hulst, feb. 2008 (project geel).
– Paradiso, Concilio Europeo dell Arte 2008, Venetië
– ’s Landshuis Hulst, 2011