10 jaar workshops!

augustus 21, 2012 7:48 am Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

Soms gaat het niet om de kunstenaar, maar om de werken die er gemaakt zijn. Kunstenares Linda Schot ziet al 10 jaar welke prachtige dingen haar cursisten produceren in hun vooruitgang in het schilderen en tekenen. Om dit lustrum te vieren heeft de huidige groep van ongeveer 20 cursisten besloten om een seizoen lang in thema “Zeeuws Vlaamse klederdrachten en sieraden” te werken en met de gemaakte werken een reizende expositie te houden.

Zo zullen er in die expositie onder andere de Cadzandse, Axelse en Hulsterse drachten te zien zijn. In de loop van het seizoen zijn er modelsessies geweest in klederdracht, hebben sommige cursisten met foto’s uit hun eigen familie-albums gewerkt, en zijn anderen er juist heel fantasierijk mee aan de slag gegaan. Het resultaat mag er zeker wezen.

Ook van cursusleidster en zelfstandig kunstenares Linda Schot zijn (naast die van haar cursisten) enkele werken binnen dit thema te zien: portretten, landschappen en nog vele andere onderwerpen in olieverf, aquarel en pastel. De workshops in tekenen en schilderen geeft ze in eigen atelier of op locatie, momenteel aan ongeveer 20 personen verdeeld over enkele groepen per week.

Na een succesvolle expositie in de prachtige Dorpskerk van Cadzand zal de reizende expositie “Zeeuws Vlaamse klederdrachten en sieraden” nu onderdak vinden in het Streekmuseum in Hulst. Het museum “de Vier Ambachten” is een zeer toepasselijke locatie en zal ook een extra dimensie aan de expositie geven. Zo zullen de stukken klederdracht, die tot inspiratie van de werken gediend hebben, er naast geplaatst worden. Dit is tevens de laatste wisseltentoonstelling van het museum in 2013.

Zaterdag 14 september zal er een feestelijke opening zijn aan Steenstraat 28 om 14.30 uur. U bent hiervoor ook van harte welkom! U kunt de expositie bezoeken van 14 september t/m 3 november; iedere middag van 14.00 tot 17.00 uur. Linda Schot is nog in onderhandeling met verscheidene andere locaties voor 2014.

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door searacon

Geef een reactie